留学生のための和食交流を行いました。
日時 6月22日(土)10:00-14:00
場所 緑が丘文化会館調理実習室
メニュー てりやきチキン、けんちん汁、おにぎり、塩もみ、茶きん
参加学生数 22
ボランティア数 6
大学 東京工業大学、東京大学、慶應義塾大学、埼玉大学、東京海洋大学
国 インドネシア、モロッコ、オマーン、トルコ、エジプトなど18か国
参加した留学生の声 |
- The cooking class was very well planned. The venue was also very good. All the volunteers were very helpful and the acquired raw materials were of very good quality. All in all, a very satisfying experience!
- Overall, it was good – it was well-organised and it was one of the few activities that I know of since coming to Japan that catered for Muslim people. A lot of dishes were made and the organisers provided us with all the utensils and the ingredients. It was really well-organised..
- There are a lot of simple recipes that I have learned. It’s easy to cook them by myself at home. I learned a lot from this activity!
- I have taken part in 2 of MIFA activities as of yet. I found both of them to be very well managed and planned. Everything is on schedule and all the volunteers are very friendly and helpful. I just hope that MIFA goes on carrying much more variety of activities for International Students to take part in and feel at home with in Japan.
- I appreciated the “Halal” option in the menu.
|
ボランティアの声 |
- 留学生たちの笑顔を見て、自分も元気をもらいました。
- 留学生たちが積極的に調理し、片付けの際に、ありがとう、参加して良かったと笑顔で言ってもらえたこと。とてもうれしかったし、大きなやりがいを感じました。
- 留学生から、グループ分けされていたことによって、しっかり調理に参加でき、同じテーブルの留学生とじっくり話せて良かったという感想があったので、今後も留学生をテーブルごとにグループ分けするという方法を続けていただければと思います。この度は、ボランティアとして参加させていただき大変楽しかったし貴重な経験となりました。
|
2019年の留学生交流はこちら